тел.: 032 570 670, тел.: 0879 567 991
гр. Пловдив, ул. Опълченска № 19

 

  
Мароко - Имперски тур
« »

8 дни / 7 Нощувки

Дати на отпътуване:Цена от: 
916 BGN 
Мароко - страна пълна с чудеса и хилядолетни традиции. Както никоя друга страна в Африка, тук ще бъдете очаровани от величествените декори, играта на цветовете, оживените пазари и пустинята, които са пленявали не веднъж филмови режисьори, художници и писатели. Днес Мароко е магнит за любителите на слънцето и културните забележителности, а все по-често и за активните туристи, привлечени от предизвикателствата на планините и пустинята.

ПЪРВИ ДЕН (събота) - София - Казабланка
Изпращане на летище София от представител на ТО за полет София - Казабланка. Посрещане на летището в Казабланка от представител на фирмата – партньор. Трансфер до избрания от Вас хотел. По пътя ще получите кратка информация за дестинацията. Настаняване, вечеря и нощувка.

ВТОРИ ДЕН (неделя) - Казабланка - Рабат (95км.)
Закуска в хотела. Турът започва с обиколка из забележителностите на Казабланка. Посещават се пристанището, старата медина, площад Мохамед V, оживена търговска улица, с множество жилищни блокове, датиращи от 1930 г., площадът на Обединените Нации, който е проектиран от френския архитект Йозеф Мараст, Парк на Лигата на арабските държави, построен през 1925 г. и предлага голяма площ покрита със зеленина, палмови дръвчета, аркади, дървени перголи и кафенета със сенчести тераси, както и впечатляващата и новопостроена джамия Хасан II, втората по големина в света. Турът в джамията трае час и половина и позволява на посетителите да видят вътрешността на една от малкото джамии в Мароко, която е достъпна и за тези, които не са мюсюлмани (Джамията е затворена за посещения всеки петък сутрин).
По желание (срещу доплащане) - обяд в рибен ресторант на брега на океана.
Следобед отпътуване към Рабат – 95 км., около 1,5 часа. Обиколка на Рабат. Разглеждат се старата медина, живописната казба (малко селце от арабски) на Оудая, музеят и портата на Оудая, построена по време на династията Алмохад, добре запазената кула Хасан и Челата, които са построени от Меринидите през 12-ти и 13-ти век, мавзолеят на Мохамед V, мястото където лежи тялото на бащата на настоящия крал, синагогата, Кралският Дворец отвън и областната управа.
Трансфер до избрания от Вас хотел в Рабат, настаняване, вечеря и нощувка.

ТРЕТИ ДЕН (понеделник) - Рабат - Мекнес - Волубис - Фес (220км.)
Закуска в хотела. Отпътуване за Мекнес (138км.) , град, който е основан през IX век от берберите Зената. Посещение на този бивш имперски град на Мароко. Разглеждат се: старите стени, басейнът Агудал, който е използван за напояване на кралските градини и забавление на любимите наложници; кралските конюшни, хамбари и къщата на водата (Дар ел Ма) на Мулай Исмаил, които били посторени през XVII и XVIII век, за да поят, хранят и подслоняват 12-те хиляди коне на султана; Баб ел Мансур - една от най-красивите порти, които могат да се видят в Мароко; мавзолеят на Мулай Исмаил, едно от малкото свети места, които могат да бъдат посещавани и от хора, които не са мюсюлмани.
По желание (срещу доплащане) - обяд в типичен марокански ресторант;
Отпътуване до намиращите се в близост останки на Волубилис (30км.), датиращи от римско време. Тези впечатляващи и добре запазени римски останки, включват приблизително 30 подови мозайки, датиращи от 25 г. преди Христа.
Продължаваме към Фес (75км.). Трансфер до хотел избрания от Вас хотел във Фес, насаняване, вечеря и нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН (вторник) - Фес
Закуска в хотела. Обиколка из културните забележителности на Фес - религиозната столица на Мароко. Разглеждат се старата и новата медина, включително посещение на религиозни училища на Бу Инания и Атарин, датиращи от 14-ти век , наричани „медерсас”, впечатляващият лабиринт на занаятчиите, който е обявен от ЮНЕСКО за едно от световните културни наследства. По време на този тур, може да се спре за снимки на някои други забележителности, като внушителната порта на Баб Боу Желуд, великолепният фонтан в двореца Нежарин, древните стени и великолепния вход на Кралския дворец.
По желание (срещу доплащане) - обяд в типичен марокански ресторант в Медината;
Следва шопинг тур из типичните марокански сукове - занаятчийските сергии на Фес, обявени от ЮНЕСКО за световно наследство. Разделени на малки сергии в зависимост от продаваните стоки, този голям лабиринт предлага ръчно изработени марокански стоки, като чехли „бабуш”, дървени, месингови, железни и бронзови изработки, бижута, кафтани, килими, грънци, подправки, антики и др. Вечеря в хотела и нощувка.

ПЕТИ ДЕН (сряда) - Фес - Бени Мелал - Маракеш (445км.)
След закуска, отпътуване към Бени Мелал - 445 км. (около 7 часа), един от земеделските центрове на Мароко. Преминава се през Имузер - доминиращ в равнината на река Себу, хълмът на Ифран в областта на езерото, Азру - берберско градче, известно с неговите златни казби и център за ръкоделия.
По желание (срещу доплащане) - обяд в Бени Мелал;
Продължаваме за Маракеш следобяд. Пристигане в Маракеш, настаняване в избрания от Вас хотел, вечеря, нощувка.

ШЕСТИ ДЕН (четвъртък) - Маракеш
Закуска в хотела. Полудневна обзорна екскурзия из културните забележителности на Маракеш. Разглеждат се медината, заровена в старите имперски стени; известното минаре Кутубия - един от шедьоврите на ислямската архитектура; казбата – известна крепост, от където ще достигнем до Саадинските гробници, датиращи от 16-ти век; ще имате възможността да се насладите на прекрасната испано-мавританска архитектура, заобикаляща гробището на кралското семейство; следва посещение на останките на „несравнимия” дворец Бади, където са били построени 360 стаи за около 25 години, започнати през 1578, за да бъдат използвани впоследствие за празненствата по време на фестивалите. Следва посещение на аристократичния дворец Бая, където ще видите пищните градини в мавритански стил, които се намират в двора на голям дворец с красиво изрисувани стаи.
Обяд в хотела.
Следобед посещение на площад Джема ел Фна, който е бил място за срещи на търговци в Северозападна Африка в древни времена.
Площадът „Джема ел Фна” и „Ксар ел Хамра”
Какъв по-добър начин да се потопите в живота на Маракеш от този, да започнете с посещение на площада „Джема ел Фна” (главният площад на Маракеш). Посещението ще бъде по залез слънце, тогава когато площадът е най-оживен. Започваме нашата вечер навън на този известен площад, където посетителите могат да се разходят наоколо в свободното си време, да се насладят на невероятните истории на разказвачите, заклинатели със змии, художници, рисуващи с къна, амбулантни търговци от всякакъв вид. Продължаваме пеша до Ксар ел Хамра, който представлява риад, разположен в близост до площада и е бившия дом на пашата на Маракеш.
По желание: Фолклорна вечер с шоу програма в „Chez Ali’s Fantasia”
Цена - 108 лева на човек
Ще имате възможността да изживеете едно грандиозно фолклорно шоу, което включва мъже и жени от племена от различни краища на страната. Както и да опитате традиционната мароканска кухня. Вечерята вклюва супа харира, печено месо със сушени сливи, кус-кус с пресни зеленчуци и плато с пресни плодове, всичко това сервирано в традиционни кайдалски палатки. Връхната точка на вечерта е шоу с арабски коне, яздени от акробати и конници, които едновременно стрелят със своите пушки и демонстрират традиционните форми на военни битки (напитките се заплащат допълнително).

СЕДМИ ДЕН (петък) - Маракеш - Казабланка (220км.)
Закуска в хотела. Свободно време.
По желание (срещу доплащане) - обяд в типичен Марокански ресторант;
Следобяд трансфер от Маракеш до Казабланка - 220 км., около 3 часа. Настаняване в избрания от Вас хотел в Казабланка, вечеря, нощувка.

ОСМИ ДЕН (събота) Казабланка - София
Трансфер до летището в Казабланка за обратен полет до България.


ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ: ВСЯКА СЪБОТА (НОЕМВРИ 2018 - ОКТОМВРИ 2019)

Цените са в лева, на човек в двойна стая и включват:
 • Изпращане на летище София от представител на ТО;
 • 7 нощувки със закуски и 6 вечери и 1 обяд (в 6-ти ден) в хотели 3*, 4* или 5*;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро;
 • Всички трансфери по програмата;
 • Екскурзовод на английски език, италиански, испански или френски език (по избор);
 • Всички гореспоменати посещения и входни такси;
 • Представител на фирмата - партньор в Мароко.

Цените не включват:
 • Самолетен билет София - Казабланка - София цена от 900 лв. с включени летищни такси (подлежи на препотвърждение при резервация);
 • Доплащане за обяди (по желание) - 186 лв. на човек за целия престой;
 • Фолклорна вечер с шоу програма в „Chez Ali’s Fantasia” в 6-ти ден (по желание) - 108 лв. на човек;
 • Бакшиши;
 • Напитки;
 • Разходи от личен характер;

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
 • до 60 календарни дни преди датата на отпътуване - не се удържа такса
 • от 59 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване - удържа се такса в размер на внесения депозит
 • от 29 до 20 календарни дни преди датата на отпътуване - таксата е в размер на 85% от общата сума на туристическия пакет
 • по-малко от 19 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване - таксата е в размер на 100% от общата сума на туристическия пакет
  • Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО:
 • Всички самолетни екскурзии се осъществяват при минимум 2 туриста. В случай че минималният брой записани участници за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:
  • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет - за пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни
  • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет - за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
  • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет - за пътувания с продължителност по-малка от 2 дни.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на напускане на страната
 • Подписване на договор за организирано пътуване

ПЛАЩАНИЯ:
 • Депозит в размер на 50%
 • Пълно плащане - 30 дни преди датата на заминаване
 • Плащанията се извършват в офисите на туроператора в лева или с дебитна/кредитна карта или по банка.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност
 • Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания
 • Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава
 • Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
 • Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Мароко е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане
 • Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица
 • Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон
 • Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт със ЗАД „Армеец“ АД до 5 дни след сключване на договор.
 • Местна валута: марокански дирхам

Хотели по програмата:
град хотели 3* хотели 4* хотели 5*
Казабланка Ibis CCC Novotel Le Sheraton
Рабат Rihab Le Rive Farah
Фес Zalagh I Barcelo Medina Fes или Zalagh Parc Palace Palais Medina Fes
Маракеш Mogador Kasbah Atlas Asni Atlas Medina and SPA

Гарант на ТО по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗАД "Армеец" АД, застрахователна полица № 19 100 1315 0000824473 от 08.01.2019 г.