тел.: 032 570 670, тел.: 0879 567 991
гр. Пловдив, ул. Опълченска № 19

 

  
Почивка в Кипър - Агиа Напа и Протарас от София - с тръгване всеки понеделник, сряда, петък и неделя
« »

8 дни / 7 Нощувки
Цена от: 
809 BGN 
Кипър е третият по големина остров в Средиземно море, с площ 9 251 кв. километра. Географското му положение е в Азия. Той се простира на 240 км от изток на запад, като по ширина достига 100 км от север на юг. Кипър е разположен в североизточната част на Средиземно море на разстояние 380 км от Египет, 105 км от Сирия и 75 км от Турция.
По-голямата част от острова е зает от гори. До северния бряг по ширина се простира планинската верига Кирения. В западната част е широка 15 км, а в източната се разширява до 25—30 км. Западната част е по-висока; отделни върхове надвишават 1000 м. Най-високата част е върхът Акроманда (1023 м). Югозападната половина на острова е зает от обширния горски масив Троодос, прорязан от надлъжни речни долини. Най-висока е северната част, където се извисява връх Олимп (1951 м). Между хребетите се простира полухълмистата равнина Месаория, напоявана в дъждовния период от река Акаки на запад и река Педиеос на изток. Равнината Месаория е образувана от морски отложения, предимно от Кватернера. Защитена от ветровете, тази равнина има благоприятен климат за отглеждане на зърнени култури и представлява житницата на Кипър. Полетата с пшеница и ечемик се редуват с маслинови гори, черница и портокалови дървета, а на предпланинските възвишения се редуват с лозови насаждения. Спускайки се на изток и югоизток, равнината Месаория преминава в крайбрежните низини на заливите Амохостос и Ларнака.
Климатът на Кипър е средиземноморски, с влажна топла зима и много горещо сухо лято. Слънчевите дни през годината варират от 300 до 350. Средногодишната температура достига +20,5°. Средната температура на най-горещия месец (август) е +35°, а най-хладния (януари) е 0°. Средната зимна температура е +15 °C, лятната +30 °C.

Основни забележителности:
 • могилата на Лазар
 • гробницата на Хала Султан
 • Кипърски археологически музей.
 • В старата част на Фамагуста има крепост от XIV—XV век, в чиято кула е живял прототипът на Отело, венецианският пълководец Христофор Моро.
 • Развалините на древния град Саламис.
 • До Кирина — руините на готическото абатство Белапаис, Музеят на корабокрушенията.
 • Манастирът Ставровуни е основан според преданията през 327г от Света Елена.

ПРОГРАМА:
ПЪРВИ ДЕН / София - Ларнака
Полет София - Ларнака с авиокомпания Wizz air. Кацане в Ларнака. Посрещане от представител на компанията - партньор в Кипър. Трансфер до избрания хотел. Настаняване след 14:00 ч. Свободно време, нощувка.

ВТОРИ ДЕН - СЕДМИ ДЕН / Агиа Напа/Протарас
Закуска. Свободни дни за почивка и допълнителни екскурзии. Нощувка.

ОСМИ ДЕН / Ларнака – София
Закуска, ранен трансфер до летището за полет до София.

Цената е в лева на човек и включва:
 • 7 нощувки на съответната база изхранване в хотел по избор;
 • трансфер летище Ларнака - хотел - летище Ларнака;
 • медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 10 000 евро на ЗАД "Армеец".

Цената не включва:
 • Самолетен билет София - Ларнака - София - цена от около 220 евро с включен само ръчен багаж с размери до 40х30х18 см, до 10 кг. (цената подлежи на препотвърждение при резервация) с редовен полет на авиокомпания Wizz air
 • Можете да вземете ръчния си багаж на борда, само ако закупите Wizz Priority, цена от 40 лева в посока в зависимост от момента на заявяването. Включва: 1 ръчен багаж на борда с размери до 40х30х18 см, до 10 кг; 1 багаж с колелца в салона с размери до 55х40х23 см, до 10 кг и гише за чекиране и качване на борда с предимство
 • Допълнителни екскурзии
 • Разходи от личен характер

Полетно разписание на авиокомпания Wizz air от 15.04.2019 до 25.10.2019:
Ден Номер на полет Маршрут Излита в Каца в
Понеделник, Сряда, Петък, Неделя W6 4437 София-Ларнака 06:00 08:05
Понеделник, Сряда, Петък, Неделя W6 4438 Ларнака-София 08:45 11:05

Полетно разписание на авиокомпания Wizz air от 01.04.2020 до 23.10.2020:
Ден Номер на полет Маршрут Излита в Каца в
Понеделник, Сряда, Петък, Неделя W6 4437 София-Ларнака 13:25 15:30
Понеделник, Сряда, Петък, Неделя W6 4438 Ларнака-София 16:10 18:30
 • Важно: полетното разписание подлежи на препотвърждение преди датата на заминаване.


ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
 • до 60 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
 • от 59 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване – удържа се такса в размер на внесения депозит
 • от 29 до 20 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 85% от общата сума на туристическия пакет
 • по-малко от 19 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата сума на туристическия пакет
Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО: НЯМА

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Задграничен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане
 • Подписване на договор за организирано пътуване


ПЛАЩАНИЯ:
 • Депозит в размер на 50%
 • Пълно плащане – 30 дни преди датата на заминаване
 • Плащанията се извършват в офисите на туроператора в лева или с дебитна/кредитна карта или по банка.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност
 • Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания
 • Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава
 • Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
 • Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Кипър е необходимо да притежавате международен паспорт или лична карта с валидност 6 месеца от датата на връщане
 • Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица
 • Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон
 • Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗАД "Армеец" АД, застрахователна полица № 19 100 1315 0000824473 от 07.01.2019 г.
 • Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт със ЗАД „Армеец“ АД до 5 дни след сключване на договор.
 • Местна валута: евро


ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:
Екскурзия Цена за възрастен Цена за дете до 11,99г.
Никозия 62 лева 62 лева
Фамагуста 64 лева 64 лева
Тродос 88 лева 88 лева

Никозия сити тур
Среща / точка за вземане: От хотел;
Времетраене на екскурзията: Целодневна
Цената включва: водач и транспорт
Език: Английски
Други: Моля, вземете с Вас международен паспорт или лична карта.
Описание:
Никозия е най-големият град на острова и столица на Република Кипър, както и на частично признатата Севернокипърска турска република. Никозия е последната разделена столица в света с така наречената "Зелена линия". Градът е търговски и промишлен център. По време на тази екскурзия ще се запознаете с невероятната архитектура на града и ще се разходите из малките тесни улици- лабиринти, невероятно красиви църкви и джамии. По време на цялата обиколка Вашият водач ще Ви разкаже истории и забавни факти за околността. Едни от незабравимите спирки на тази екскурзия са: Катедралата Света София и пазара..
Римокатолическата катедралата Света София е превърната в джамия.

Духът на Фамагуста
Среща / точка за вземане: От хотел
Времетраене на екскурзията: полудневна
Цената включва: водач, трансфери
Език: Английски
Описание:
Това полудневно пътуване ще ви запознае с историята на Фамагуста. Ще имате възможност да разгледате изоставеният "Призрачен град" на Вароша, който остава запечатан от турското нашествие през 1974 година. По пътя Вашият водач ще Ви разкаже всички исторически факти и приказни легенди за историческия пристанищен град. След посещението на катедралата "Свети Никола", ще имате свободно време да се разхождате из стария град Фамагуста. След което ще се отправите към плажа Constantia, където можете да обядвате и да разгледате изоставените хотели и домове на Вароша.
Други: Препоръчваме с Вас да вземете бански, слънце защитен крем и фотоапарат.

Тродос
Среща / точка за вземане: От хотел
Времетраене на екскурзията: целодневна
Цената включва: обяд; трансфери; водач
Език: Английски
Описание:
В този вълнуващ ден за приключения ще откриете невероятно красивата планина Тродос. В тази отдалечена част на острова времето изглежда е спряло. Ще се срещнете с местните жители, ще посетите исторически селища, ще опитате някои традиционни кипърски ястия, ще видите световноизвестната „Левкарска дантела“. 
 
Хотелът е разположен в покрайнините на Протарас, само на 1,5 км от главната улица с множество търговски обекти. Само на 1 час път с кола от хотела се намира международното летище в Ларнака, а на 10 мин път с кола се намира Паралимни и красивият курорт Агия Напа.
цена от:
809 BGN
повече »
 
Хотелът е разположен на брега на морето, на един от най-хубавите пясъчни плажове на острова. Сред просторна и отлично поддържана градина, заобиколен от скали, в залива на Nissi Bay, срещу малък приказен остров. На 2 км от центъра, в непосредстване близост до множество ресторанти, барове и магазини.
цена от:
926 BGN
повече »
 
Разположен на 60 км от летище Ларнака, на 8 км от Агия Напа, в центъра на Протарас, на първа брегова линия, на 100 м от плажа.
цена от:
960 BGN
повече »
 
Хотел The Blue Ivy е разположен в курортно селище Протарас, на около 5 минути пеш от плажа.
цена от:
977 BGN
повече »
 
Napa Mermaid Hotel & Suites предлага отлично местоположение, намира се само на 100 метра от плажа Grecian, на 1 км от центъра на Ая Напа, на 45 км от летището в Ларнака.
цена от:
1103 BGN
повече »
 
Този луксозен хотел на първа линия е проектиран така, че красотата на природата наоколо да продължи в интериора. Разположен е на 50 м от един от най-красивите плажове на острова – Лиманаки. Центъра на Агия Напа е на 1км, в близост има много ресторанти (650 м). Летището в Лимасол е на 30 мин.
цена от:
1246 BGN
повече »
 
Хотелът е разположен на 50 км от летището в гр. Ларнака, на 5 минути от оживения център на град Протарас, на зелен склон, на 15 минути пеша от плажа.
цена от:
1321 BGN
повече »